anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-02-14, 21:28
Mike, co ma kasa do przebiegu? mozesz miec nawalone 200tys km ale juz 3 razy silnik wymieniony jak widac na allegro mazda srednio ma 50 tys km przejechane i nie wazne czy jets z 2003 roku czy z 2009 ;]
[ Dodano: 2011-02-14, 21:30 ] Damian, czyli odkreciles swiece tylko z jednego rotoru. swiece dolne sa wazneijesze brak pomysĹu na uwalone swiece...
160 tysi to chyba na jednym silniku?? akurat kasa do przebiegu ma sporo i to nie zaleĹźnie od modelu i marki auta... no ale mogÄ siÄ myliÄ,
pomysĹ na uwolnienie Ĺwiec jest prosty, moĹźe poprostu sÄ zapieczone??? szarpaÄ tak dĹugo aĹź je wykrÄcisz/wyciÄ gniesz, albo je nawierciÄ/ rozwierciÄ, ale wtedy siÄ z nimi poĹźegnasz, ale itak bez wzglÄdu w jaki sposĂłb je wyciÄ gniesz prawdopodobnie je uszkodzisz.
Rozwiercenie ĹwieÄ kaman o ile w przypadku tĹokowca takie numery przechodzÄ bo jest wiÄksze sprÄĹźanie i jakoĹ to zostanie bezinwazyjnie ''wyplute'' to w przypadku wankla niech coĹ ci siÄ dostanie pod seal-a i masz pozamiatane. WD-40 albo inny diwajs i lewo prawo powoli jak nie pĂłjdzie to pĂłjdzie z gwintem a wtedy to wiadomo co robiÄ...
no to delikatnie nawiercaÄ SĹuchaj KALI'ego, i zdaj relacje jak poszĹo i jakie sÄ efekty, no i fotencje maszynki wrzuÄ, bo pewnie wszyscy sÄ ciekawi pozdro
lepiej mieÄ na liczniku 160tys i byÄ tego Ĺwiadomym, niĹź mieÄ 50tys a w koĹach prawie setka. moĹźliwe Ĺźe ktoĹ nieumiejÄtnie dokrÄciĹ Ĺwiece.
_________________ Rx-8
04
231PS
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-02-14, 23:04
ja tez mialem ciezko z odkrecenie male 10 min mi to zajeĹo klucz 21 i jazda i pyk :D ewentualnie wyciagnij silnik i wtedy bdziesz myslec co i jak to wygladabo bo w budzie to ciezko a jak dobrze pomyslisz i poblopkujesz to i zdemontjesz kilka elementow ktore ci pomoga w odkrecaniu swiec przypuszczam ze masz tak jak ja mialem ze swiecami nagar byĹ tak duzy ze swieca wygladaĹa jak grzyb ;p ale czego oczekiwac od kobiety
http://otomoto.pl/mazda-r...-C16939659.html 170 tys km
http://otomoto.pl/mazda-r...-C17500998.html a ty 19 tys km haha
Witam.
OdpaliĹem jÄ dzisiaj po przeczyszczeniu wszystkich Ĺwiec.
ZrobiĹem jazde prĂłbnÄ , ale olej byĹ na minimum
Wszystko jest w porzadku, moc itp.
Ale z miski olejowej wydobywa siÄ dziwny dzwiek, takie jak by rzegotanie
MyĹlicie Ĺźe coĹ staĹo siÄ z silnikiem?
SprĂłbuje dzisiaj coĹ wykombinowac, moĹźe uda mi siÄ wrzucic filmik
[ Dodano: 2011-02-16, 18:38 ]
Dzisiaj jÄ odpaliĹem, na jeĹşdzie prĂłbnej przy ruszaniu do 1,5 tys ja troche dĹawi, tak jak by nie ĹapaĹa na wszystkie gary z poczÄ tku.
Jak siÄ nagrzeje to na wolnych obrotach gaĹnie i pozniej juz nie chce zapalic, tylko na popych lub normalnie ale musi ostygnÄ c.
A i czy po przygazowaniu powinno strzelac jej z wydechu ogniem?
[ Dodano: 2011-02-16, 18:41 ]
Nie wiem na jakim byĹa wczeĹniej oleju, dolaĹem jej castrol'a edg 5w30 full syntetic
[ Dodano: 2011-02-17, 18:37 ]
Wypalilem wszystkie swiece, dalej to samo-zimna chodzi dobrze, nagrzeje sie do polowy i na niskich obrotach gasnie, ciepla juz nie odpali
ChĹopaki a mozliwe jest zeby to dzialo sie przez ten olej?
[ Dodano: 2011-02-20, 01:42 ]
koledzy jaka powinna byc kompresja w rx?bo ja w swojej na 1 cylindze mam 6 a na 2 ok 5,5 czy to juz czas na remont?