dobry_szczn
Auto: rx-8
Do³±czy³: 17 Maj 2012 Sk±d: Szczecin
Wys³any: 2012-05-17, 21:09 Åšwieci ABS i "poÅ›lizg"
Witam
Auto kilka dni stało na zupełnie rozładowanym akumulatorze, po jego odłączeniu i naładowaniu zapaliły się dwie kontrolki ABS i ta od poślizgu kiedy za mocno się przygazuje, gdy działa prawidłowo:) Dodam też, że naciśniecie/przytrzymanie przycisku DCS nie daje żadnej reakcji, jak to było wcześniej, że zapalała się kontrolka na zegarach że system wyłączony.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez dobry_szczn 2012-06-03, 07:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomóg³: 16 razy Do³±czy³: 01 Wrz 2010 Sk±d: ÅšlÄ…sk
Miałem podobną sytuację. Włączyłem silnik, wtedy przekręciłem kierownicą. Jedna z kontrolek zgasła, chyba ta ze ślizgającym się autem. Po przejechaniu kilku km wyłączyłem silnik. Dopiero przy ponownym uruchomieniu zgasła kontrolka abs.
oraz w jeszcze kilku tematach, wystarczy użyć opcji szukaj
Dziękuję Ci bardzo za te linki, tylko szkoda, że nie ma w nich rozwiązania mojego problemu i czytałem je przed założeniem nowego tematu:)
dobry_szczn
Wys³any: 2012-05-20, 13:03
Próbowałem z ponownym odłączeniem akumulatora i kalibracją, niestety nie pomogło. Instalacji na razie nie miałem czasu "przelecieć". Podłączałem Mazdę pod komputer, którym wcześniej skasowano mi błąd poduszek jednak nic nie pokazał.
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomóg³: 16 razy Do³±czy³: 01 Wrz 2010 Sk±d: ÅšlÄ…sk
RX-8 AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red z LPG
&
Honda CBR 600 F4i
kicek
Auto: RX-8 R3
Do³±czy³: 26 Maj 2009 Sk±d: Z-cie/Wawa
Wys³any: 2012-05-22, 13:53
Przejedź kilka km, daj pare razy po heblach ja tak robiłem w tuaregu i pomogło
dobry_szczn
Wys³any: 2012-05-26, 08:24
KajaK, próbowałem z tą instalacją tak jak pisałeś, niestety kontrolki dalej mnie drażnią kupiłem specjalnie ELM'a 327, byłem w szoku, że się połączył mimo, że kosztował jedyne 45zł, błędów oczywiście nie ma ;/ jak odłączyłem wiązkę od ABS, zapaliła się kontrolka Check engine, a interfejs pokazał błąd "brak komunikacji z systemem zapobiegania blokowaniu....", po podłączeniu wiązki z powrotem, skasowałem błąd, kontrolka zgasłam, czyli interfejs działa prawidłowo. Jeżeli Twoja pomoc po 2 czerwca jest jeszcze aktualna to chętnie skorzystam, bo nie mam już sił do Madzi:(
kicek, "po heblach" :D też nie pomogło.
znając życie problem jest mega banalny tylko trudno go zlokalizować, pewnie jakiś styk się delikatnie wypiął, albo kabelek przełamał... nie koniecznie musi mieć to związek z wymianą akumulatora.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach