Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: boletz
2014-11-10, 12:29
Wspomaganie - odlaczenie akumulatora - NIE MOGE ZAPALIC
Autor Wiadomość
rodan_bejhaut 

Auto: rx 8 231hp
Wysłany: 2010-03-23, 12:20   Wspomaganie - odlaczenie akumulatora - NIE MOGE ZAPALIC

pojechałem na zakupy zgasiłem auto, wróciłem i nie było wspomagania kierownicy. Po przeczytaniu forum zrobiłem tak: odłaczyłem akumulator na całą noc ( tylko klamrę - ) rano podłączam akumulator a auto nie chce mi zapalić...Kręci sie rozrusznik i tak jakby czasami łapie ale nie chce się zapalić :/ nigdy wczesniej nie mialem problemow z zapalaniem. W czym tkwi problem?

wOOx 

Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3
Wysłany: 2010-03-23, 14:28   

Zalałeś sobie fure prawdopodobnie.

tu masz temat o zalewaniu :

http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic.php?t=196

Powodzenia :)

rodan_bejhaut 

Wysłany: 2010-03-23, 14:48   

Ale jak mogłem go zalac? odpiąłem tylko akumulator na noc :/ podłaczyłem przekrecilem kluczyk, poczekalem i zaczalem krecic bezskutecznie :/

Moze pompka paliwowa wraz z podlaczeniem akumulatora daje paliwo do silnika? moze tak byc? nie nalezaloby najpierw pompki odlaczyc ?

'' na pych'' nie zaszkodzi mu ? nie mam mozliwosci odkrecenia swiec. A najblizsze ASO 80km :/

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2010-03-23, 16:51   

Odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania znajdziesz w wątku podanym przez wOOxa

rodan_bejhaut 

Wysłany: 2010-03-23, 19:40   

No spróbowałem sposobu ,,na pych'' i zaskoczyl, zapalil - najpierw krygały wszystkie kontrolki ( jakies 5 sek) kontrolka silnika palila sie pol minuty a po minucie i trzymaniu obrotwo na 4000 wszsytko wrocilo do normy.
Nie znalazlem tylko odpowiedzi na pytanie co bylo przyczyna zalania? Odpiecie akumulatora?

Czerwski 

Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2010-03-23, 22:17   

ogólnie słaby albo stary akumulator może doprowadzić do zalania :P ludzie juz nie raz mieli podobne problemy praktycznie każdy byl związany ze słabym akumulatorem :P

rodan_bejhaut 

Wysłany: 2010-03-24, 16:07   

jestem nie kulturalny....byłem w salonie Mazdy w Białymstoku i powiedzieli mi ze moduł jest do wymiany :/ powiedzieli też aby udać się do elektryka na sprawdzenie czy to nei wina jakiś kabelków :/

pablito54 

Auto: teraz juĹź V6...
Wysłany: 2010-03-24, 18:02   

rodan_bejhaut napisał/a:
jestem nie kulturalny....byłem w salonie Mazdy w Białymstoku i powiedzieli mi ze moduł jest do wymiany :/ powiedzieli też aby udać się do elektryka na sprawdzenie czy to nei wina jakiś kabelków :/

mi to samo powiedzieli w mazdzie, tez modół, dostałem symbol i cene u nich, coś chyba 5,5tys.
a na koniec namiary na elektryka, który może to naprawić
NO i NAPRAWIŁ :)

Odpowiedz do tematu