pojechaĹem na zakupy zgasiĹem auto, wrĂłciĹem i nie byĹo wspomagania kierownicy. Po przeczytaniu forum zrobiĹem tak: odĹaczyĹem akumulator na caĹÄ noc ( tylko klamrÄ - ) rano podĹÄ czam akumulator a auto nie chce mi zapaliÄ...KrÄci sie rozrusznik i tak jakby czasami Ĺapie ale nie chce siÄ zapaliÄ nigdy wczesniej nie mialem problemow z zapalaniem. W czym tkwi problem?
No sprĂłbowaĹem sposobu ,,na pych'' i zaskoczyl, zapalil - najpierw krygaĹy wszystkie kontrolki ( jakies 5 sek) kontrolka silnika palila sie pol minuty a po minucie i trzymaniu obrotwo na 4000 wszsytko wrocilo do normy.
Nie znalazlem tylko odpowiedzi na pytanie co bylo przyczyna zalania? Odpiecie akumulatora?
Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2010-03-23, 22:17
ogĂłlnie sĹaby albo stary akumulator moĹźe doprowadziÄ do zalania ludzie juz nie raz mieli podobne problemy praktycznie kaĹźdy byl zwiÄ zany ze sĹabym akumulatorem
jestem nie kulturalny....byĹem w salonie Mazdy w BiaĹymstoku i powiedzieli mi ze moduĹ jest do wymiany powiedzieli teĹź aby udaÄ siÄ do elektryka na sprawdzenie czy to nei wina jakiĹ kabelkĂłw
Auto: teraz juĹź V6...
Wysłany: 2010-03-24, 18:02
rodan_bejhaut napisał/a:
jestem nie kulturalny....byĹem w salonie Mazdy w BiaĹymstoku i powiedzieli mi ze moduĹ jest do wymiany powiedzieli teĹź aby udaÄ siÄ do elektryka na sprawdzenie czy to nei wina jakiĹ kabelkĂłw
mi to samo powiedzieli w mazdzie, tez modĂłĹ, dostaĹem symbol i cene u nich, coĹ chyba 5,5tys.
a na koniec namiary na elektryka, ktĂłry moĹźe to naprawiÄ
NO i NAPRAWIĹ